Renesse

Renesse ligt in het noordwesten van het eiland Schouwen-Duivenland. Een mooie badplaats met brede stranden en in de zomer maanden de meeste zonuren is het hier goed vertoeven. Renesse is in de zomermaanden een bruisend dorp met veel winkels, horeca gelegenheden en met een goed uitgaansleven.

Strand

Renesse heeft ongeveer 21 kilometer aan strand wat goed te bereiken is via het busstation van Renesse. Op het busstation kunt u gratis parkeren waarna u gratis naar een van de vele stranden kunt gaan naar uw keuze. Zo zijn er familiestranden maar ook stranden waar u kunt kitesurfen, zeilen, buggykiten en nog veel meer. Tevens is er ook een duinovergang voor mindervaliden. En natuurlijk wordt het strand bewaakt door de strandwacht. Het strand van Renesse is onderscheden met de Blauwe Vlag, een label wat wordt toegekend aan stranden die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn met genoeg voorzieningen.


Activiteiten

 

Verder zijn er in de omgeving genoeg andere activiteiten te beleven. Zo kunt u een dagje naar Deltapark Neeltje Jans waar u een rondvaart kunt doen, de delta werken bekijken, zwemmen met haaien( mocht u dat willen) en nog veel meer. Zoekt u meer activiteit dan kunt u bij de Brouwersdam verschillende wateractiviteiten doen. Of een paar mountainbikes huren en door de verschillende natuurgebieden van Schouwen-Duivenland fietsen. Ook scuba duiken kunt u goed doen in de verschillende wateren rond Renesse doen. Of als u dit nog nooit heeft gedaan een cursus volgen om het onderwaterleven te bewonderen.

 

Natuur

Rond Renesse liggen verschillende natuurgebieden waar u de rust kunt opzoeken en genieten van de prachtige natuur. Ook kunt u er een fietstocht doen, hardlopen of gewoon een wandeling maken